Skip to content Skip to footer

✔ Planul de afacere are punctaj maxim 100 puncte

Fonduri Europene Nerambursabile Start up Rural

✔Oferta de pret pentru linia de productie la pret redus de la colaboratorii nostri

PROIECT SERVICE AUTO

Tinand cont de faptul ca parcul auto a crescut considerabil in ultimii ani, o afacere cum e deschiderea unui service auto este o investitie sigura, care va aduce profit in mod garantat.

Un antreprenor atent la evolutiile din piata va profita de o astfel de ocazie pentru a-si dezvolta propria sa afacere, prin programul Start-up Rural.

Deoarece cresterea numarului de autovehicule second-hand inmatriculate in Romania atrag o serie de probleme, infiintarea unui service auto care sa ofere servicii de intretinere si reparare subliniaza o crestere a pietei potentiale, prin urmare si a incasarilor.

 Spre deosebire de o statie ITP (inspectie tehnica peroidica), legislatia nu obliga un posesor de autoturism sa programeze la intervale precise cate o vizita intr-un service auto, astfel ca cifra de afaceri a celor din urma nu este impulsionata in aceasta maniera.

Principalele servicii pe care le poate oferi un service sunt: reparatii mecanice, intretinerea uzuala, reparatii electrice, repararea sistemelor electronice de injectie, reparatii ale caroseriei, reparatii ale unor piese ale motorului, spalare, lustruire, vopsire, tratament anti-rugina, repararea, montarea sau inlocuirea anvelopelor etc.

Desfasurarea unei astfel de activitati in mod profesional oricarei nevoi tehnice presupune achizitionarea utilajelor si echipamentelor necesare precum:

  • elevator sau platforma hidraulica,
  • trusa de scule pentru mecanica generala (chei fixe, chei tubulare, clichet, chei dinamotrice, surubelnite, ciocane),
  • trusa de montat si demontat rulmentii,
  • echipament de reincarcare a instalatiei de aer conditionat,
  • stand de directie si reglaj facuri etc.

Poate cel mai important pas in deschiderea unui service auto este inchirierea unui spatiu unde traficul este intens, nicidecum intre blocuri sau fara acces la o strada cunoscuta a orasului.

Planul de afaceri castigator include o multime de sfaturi utile pentru implementarea cu succes a unui altfel de proiect.